muziektheater

Vaak wordt mij gevraagd wat muziektheater nu eigenlijk is  Is het musical? Of is  het nu kleinkunst? Of  zit het er tussenin?  Het is een pure combinatie van muziek, theater en dans. Een voorstelling voor alle zintuigen. Zonder opsmuk, zonder toeters en bellen. Een mooi voorbeeld van een recent muziektheaterstuk is de voorstelling Next to Normal.

In juli 2009 studeerde ik af met het stuk “Medea”, onder regie van Daniel Cohen. Daniel Cohen heeft ook de vertaling geschreven voor het stuk Next to Normal. De voorstelling Medea is gebaseerd op een Griekse tragedie, waarin de hoofdpersoon Medea haar kind doodt. Niet uit onmacht of uit wraak, maar uit liefde. Het hele stuk is in zijn geheel te zien in het menu onder Video.

Twee jaar later kreeg ik weer de kans om met Daniel Cohen te werken, dit keer aan een bewerking van het stuk Fraulein Else, naar een verhaal van Arthur Schnitzler. Onze bewerking heette Oneerbaar Voorstel. Met dit muziektheaterstuk heb ik ook rondgereisd door enkele theaterzalen in Nederland en ik hoop dat in de nabije toekomst ik het stuk vaker zal gaan spelen op bijvoorbeeld theaterfestivals.