Musicaldocente

Schoolprodukties

Een van de meest leuk en uitdagende projecten op het moment zijn de eigen bewerkingen van musicals die ik maak op diverse scholen. Ik herinner me nog goed mijn eigen eerste schoolmusical op de basisschool. Wat was dat leuk! Samen zingen, dansen en spelen. En dan uiteindelijk de voorstelling zelf. Het is zo leuk om na al die jaren weer in de klaslokalen te staan en samen met de kinderen de musical vorm te geven en mee te schrijven in het script en regie.

Op het moment werk ik, of heb ik gewerkt aan de volgende bewerkte (kinder)produkties:

Cluedo – De Nieuwe Veste, Breda – leeftijd 8 tot 10 jaar
Bos vol spoken – Zuivelfabriek, Udenhout – leeftijd 6 tot 9 jaar
Marietje Appelgat – Zuivelfabriek, Udenhout – leeftijd 8 tot 10 jaar
Back 2 the Future – Zuivelfabriek, Udenhout – leeftijd 9 tot 13 jaar
Wat een elf is – eigen produktie – voor leeftijd 4 tot 8 jaar

 

Workshops

Scholen die mijn hulp nodig hebben zijn altijd welkom! Ook voor workshops in bijvoorbeeld (musical) zang, dans en improvisatiespel. Hieronder een overzicht van enkele workshops die ik op scholen heb gedaan:

Koning Willem I College, Den Bosch – Workshop zang (leeftijd 16 tot 20 jaar)
Cosmo Academy, Den Bosch – Workshops (musical) zang
Basisschool Caleidoscoop, Den Bosch – Workshops dans (internationaal)

 

Masterclass zang en liedinterpretatie

Tijdens een masterclass werk ik in groepsverband, maar krijgt iedereen ook individuele aandacht. Hierbij geef ik de cursisten vooraf de opdracht om een lied voor te bereiden. De indeling van de dag hangt af van het aantal cursisten. De masterclass begint met een gezamelijke warming-up. De stemmen worden opgewarmd, evenals het lijf. Daarna werk ik 1 op 1 met iedere cursist. Iedere persoon krijgt minimaal 15 minuten persoonlijke aandacht. Hierbij gaat het vooral om liedinterpretatie: weten wat je zingt en het juiste gevoel over leren te brengen aan het publiek.

Tijdsduur van een masterclass is verschillend. Voor een groep van 8 man hanteer ik een tijdsduur van ongeveer 3 uur. Voor een groep van 20 man ongeveer 8 uur (inclusief pauzes).

Zangervaring is vereist. Bij iedere masterclass dient een pianist aanwezig te zijn. Deze kan ik indien nodig zelf regelen, maar het meest ideaal is als de groep deze zelf regelt.