bio

bio

Op 1 januari 1986 beleefde ik in Zeist mijn eerste eigen premiere. Wat een openingsfeest! Met oliebollen in plaats van beschuit met muisjes. Champagne en vuurwerk, nogal een entree!
Muziek speelde in mijn opvoeding een belangrijke rol. Een piano in de woonkamer, een drumstel op zolder, een grotere broer die ook zong: overal was ruimte voor creativiteit. Toen ik voor het eerst Miss Saigon zag, werd ik verliefd op musicals. Dat wilde ik ook! Als kind was ik nogal verlegen, maar niet als ik ging zingen of dansen! Er schuilde al die tijd een klein podiumbeestje in mij. Op achtjarige leeftijd deed ik mee aan een compositiewedstrijd, waarin ik met mijn zelf geschreven nummer ”De zee” op de tweede plek eindigde.

Ga je mee, naar de zee,
daar is altijd plek voor twee

Ik geef toe, niet echt een hoogstaande tekst. Maar het smaakte wel naar meer! Op dertienjarige leeftijd kreeg in een rol in het ensemble in de musical Pinokkio, van Studio 100. Elke week op naar Antwerpen vanuit Zeist, het waren leuke tijden. Na het behalen van mijn HAVO-diploma ging ik 1 jaar de jongerenafdeling van de MusicAllFactory. Het bleek een goede basis voor de Fontys Dansacademie richting Musicaltheater,waar ik werd aangenomen. Zingen lag toch dichter bij mijn hart dan dansen, dus na het propedeusejaar stapte ik over naar het Fontys Conservatorium richting Muziektheater, waar ik juni 2009 ben afgestudeerd. Momenteel studeer ik aan de Master of Music, eveneens richting Muziektheater.

Sinds maart 2011 geef ik privé zangles vanuit mijn eigen zangpraktijk in Rosmalen. Gelegen op minder dan 5 minuten lopen vanaf station Rosmalen, in ”de boerderij.” De grote zolderverdieping nodigt uit om jezelf heerlijk te laten gaan! De lessen zijn op de vrijdagmiddag/avond.Tevens geef ik ook masterclasses en improvisatieworkshops aan groepen. Nadruk hierbij ligt op spel, in combinatie met zang.

Naast privé-zangles geef ik ook musicalzangles op Muziekschool De Nieuwe Veste in Breda. Verder maak ik al bijna 5  jaar deel uit van de Gospelformatie Joy!, een van nederlands leukste gospelformaties. Ook zing ik sinds 2011 in de soulband Chocolate. Daarnaast werk ik als gastvrouw bij Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch, waar ik bij speciale gelegenheden optreedt als zangeres en dans-workshops geef voor kinderen.